Appleweetjes

Beluister Tomorrowland One World Radio op je Sonos

Tomorrowland is een van de grootste dancefestivals ter wereld en werd al regelmatig bekroond met diverse prijzen. Het festival viert dit jaar zijn 15 jarig bestaan. Daarom lanceert het dancefestival een gloednieuw digitaal radiostation.

Voorlopig zendt de zender op dit moment alleen via internet uit. Luisteren kan via de website van Tomorrowland of via hun vernieuwde app. Vanaf 28 februari tot eind augustus zal je de zender in Vlaanderen en Brussel ook via DAB+ kunnen beluisteren.

Ben je in het bezit van een Sonos installatie dan wens je waarschijnlijk ook graag deze gloednieuwe radiozender thuis te beluisteren. Uiteraard kan je gebruik maken van AirPlay 2 om via de app te streamen naar je Sonos. Maar dan kan je weer niet je iOS apparaat gebruiken voor andere zaken. Het eenvoudigste is dat Sonos zelf de stream ophaalt en afspeelt. Gelukkig is dat mogelijk.

Tomorrowland One World Radio in TuneIn

Aangezien het radiostation van Tomorrowland nog niet in het aanbod zit van TuneIn en waarschijnlijk ook nooit zal komen moet je handmatig in Sonos het radiostation toevoegen. Op zich niet zo moeilijk maar je kan dit enkel en alleen via de desktop applicatie van Sonos. Van zodra het station is toegevoegd kan je deze ook benaderen via de mobiele applicatie van Sonos.

Aan de slag

Open je desktop applicatie van Sonos. Ga in de menubalk naar Beheren en kies voor Voeg radiostation toe…

Vul in het invulveld bij ‘Streamen van URL’ het volgende in:
http://streamingp.shoutcast.com/TomorrowlandOneWorldRadio

Bij het invulveld van ‘Naam Station’ vul je Tomorrowland One World Radio in. Druk daarna op de ‘OK’ knop.

Meer hoef je niet te doen. Het radiostation van Tomorrowland is nu opgeslagen in je Sonos applicatie.

Hoe beluisteren

Om het radiostation te beluisteren moet je deze opstarten. Dat kan nu ook via de mobiele applicatie van Sonos. De keuze is volledig aan jouw. Om het station op te starten ga je naar ‘Radio door TuneIn‘. Dit kan je vinden in de rechterkolom bij de desktop applicatie en onder het tabblad ‘Bladeren’ bij de mobiele applicatie. Kies dan voor ‘Mijn radiostations‘ en tik op ‘Tomorrowland One World Radio’.

Het radiostation van Tomorrowland zal onmiddellijk beginnen afspelen. Veel luisterplezier!

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer