Appleweetjes

Probleem FaceTime groepsgesprekken met iOS 12.2 volledig opgelost

Apple werd eind januari geconfronteerd met nogal een vervelende bug met FaceTime gesprekken. Deze bug maakte het mogelijk om mensen af te luisteren zonder dat de ontvanger het gesprek opnam.

Wanneer iemand belde via FaceTime en tijdens het laten overgaan van dit gesprek snel een groepsgesprek maakte door het eigen telefoonnummer toe te voegen zal het ontvangende toestel meteen het geluid en video doorsturen. De ontvanger hoefde dus helemaal het gesprek niet te aanvaarden.

Apple herstelde het probleem met iOS 12.1.4. Maar volledig is het probleem nog steeds niet opgelost. Het is met iOS 12.1.4 namelijk niet mogelijk om aan een bestaand FaceTime gesprek met iemand extra deelnemers aan toe te voegen. Je moet dus meteen starten als een groepsgesprek. Een vervelende handeling zeker als je weet dat het voor al deze problemen wel werkte.

Maar in de derde beta van iOS 12.2 is het terug mogelijk om extra deelnemers uit nodigen in een bestaand FaceTime gesprek met iemand. Apple is dus duidelijk nog steeds bezig om groepsgesprekken via FaceTime te verbeteren.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer