Appleweetjes

De overstap naar het Orange netwerk met Mobile Vikings verloopt vlekkeloos

De laatste fase van het Full MVNO project van Mobile Vikings komt eraan. Die fase houdt in dat je GSM-signaal wordt overgeschakeld van het Telenet (Base) netwerk naar het Orange netwerk. Maar we kunnen je nu al meedelen dat die transitie vlekkeloos verloopt.

Afgelopen zomer had Mobile Vikings beslist om een Full MVNO te worden. Een Full MVNO betekent in feite dat het om een operator gaat die niet over eigen zendmasten beschikt maar al de rest wel in eigen beheer doet. Momenteel mag Mobile Vikings zich een Full MVNO noemen.

Jammer genoeg zijn er wel wat problemen opgedoken. Zo waren er de problemen met het nieuwe IT platform van Comarch waardoor het alle hens aan dek was voor de klantendienst. Als dat nog niet genoeg was waren er problemen met de nieuwe SIM kaarten, uitvallen van het netwerk, enzovoort…

Gelukkig zijn de problemen al een pak minder en is Mobile Viking nu een Full MVNO. De oude diensten van het Light MVNO zijn uitgeschakeld. De volgende stap is de overstap naar het netwerk van Orange in plaats van het Telenet netwerk ofwel het oude Base netwerk. Die stap komt steeds dichter en dichter voor velen. Al meer dan 600 Viking klanten zijn als test al overgeschakeld naar het Orange netwerk en dat verliep allemaal probleemloos. Indien er geen nieuwe problemen opduiken zal de rest van het cliënteel vanaf maart worden overgeschakeld.

Je kan zelf controleren of je bent overgeschakeld naar het Orange netwerk. Ga hiervoor op je iPhone naar Instellingen en kies voor Mobiel netwerk. Maak daar de keuze Netwerkselectie en zet de automatisch schakelaar tijdelijk even uit. Wanneer je daar de volgende netwerk krijgt te zien zoals: MobileVikings, Proximus en Base dan zit je op het Orange netwerk. Zie je nog de netwerken: MobileVikings, Orange en Proximus dan zit je nog op het Telenet (Base) netwerk. Vergeet alleszins niet om de schakelaar terug op automatisch te zetten.

Deze drie netwerken krijg je te zien wanneer je actief bent op het Orange netwerk

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer