Appleweetjes

Vandaag zou Steve Jobs 64 jaar geworden zijn

Vandaag 24 februari, is het 64 jaar geleden dat Steve Jobs is geboren. Hij overleed op 5 oktober 2011 aan een ademstilstand als gevolg van alvleesklierkanker. In 2004 werd Steve Jobs al eens behandeld voor kanker en met succes. Hij overwon de ziekte. In 2009 moest hij een levertransplantatie ondergaan maar ging daarna terug aan de slag. Echter begin 2011 moest hij het werk bij Apple stopzetten vanwege zijn alvleesklierkanker die terug was. Steve Jobs overtuigde Tim Cook om zijn werk voort te zetten bij Apple.

Hoe het allemaal begon met Apple

In 1976 richtte Steve Jobs samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne het bedrijf Apple Computers Inc. op. Niet veel later trok Ronald Wayne zich terug uit het bedrijf. Steve Wozniak en Steve Jobs waren redelijk succesvol met hun projecten. Voor de dagelijkse bedrijfsvoering van het bedrijf gingen ze op zoek naar een CEO. Hun keuze viel op John Sculley die op dat moment nog bij Pepsi werkte. Steve Jobs kon hem overtuigen om voor Apple te werken met de bekende quote: “Wil je de rest van je leven suikerwater blijven verkopen of ga je mee met mij en verover je de wereld?”

In 1984 werd de eerste Macintosh computer gepresenteerd aan het grote publiek. Echter de relatie tussen Steve Jobs en CEO John Sculley was niet optimaal. In mei 1985 werd Steve Jobs door CEO John Sculley zelf ontslagen.

Steve Jobs richtte meteen een ander bedrijf op namelijk NeXT. Die computers hadden hun eigen besturingssysteem zoals NeXTSTep. Verder hield Steve Jobs zich bezig met computeranimaties. Hij kocht het animatie bedrijf The Graphics Group dat later omgedoopt werd tot Pixar om uiteindelijk door te verkopen aan Disney.

Maar met Apple ging het ondertussen minder goed. Sinds de medeoprichter Steve Jobs was verdwenen was het bedrijf zo goed als failliet. Apple ging op zoek naar oplossingen en die vond men in 1997 bij NeXT Computer, niet toevallig het nieuwe bedrijf van Steve Jobs. Apple nam het bedrijf NeXT Computer over voor het bedrag van 429 miljoen dollar en Steve Jobs kreeg de functie als interim CEO van Apple. Pas in 2000 werd hij de officiële CEO van Apple.

Steve Jobs ging meteen aan de slag en boekte met Apple keer op keer succes. Zo was er de iPod die de muziekindustrie compleet veranderde. De Mac werd helemaal vernieuwd en uitgerust met een modern besturingssysteem Mac OS X dat gebaseerd was op NeXTSTep. In 2007 toonde Steve Jobs de iPhone aan de wereld. Vandaag de dag is Apple één van de meest succesvolste bedrijven ooit.

Ook Tim Cook herdenkt vandaag het overlijden van Steve Jobs. Op twitter plaatste hij de volgende tweet.

“Steve’s visie wordt overal om ons heen weerspiegeld in het Apple Park. Hij zou het hier geweldig gevonden hebben, op deze plek waarvan hij droomde – het huis en de inspiratie voor Apple’s toekomstige innovaties. We missen hem vandaag op zijn 64ste verjaardag en elke andere dag.”

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer