Appleweetjes

Concept iOS 13 biedt oplossingen voor sommige frustraties

We moeten nog even wachten op de voorstelling van iOS 13. Apple zou deze begin juni op de WWDC 2019 voorstellen aan het grote publiek. Veel van de nieuwe mogelijkheden zijn nog niet bekend. Zo wordt er vermoedt dat iOS 13 de nadruk op de iPad zal leggen. Deze zal een opgefrist beginscherm krijgen, een verbetert bestandsbeheer en de multitasking mogelijkheden zouden intuïtiever gaan werken. Een donkere modus voor de iPhone zal dit jaar niet ontbreken. En voor CarPlay gebruikers is er goed nieuws want deze krijgt diverse vernieuwingen.

Maar al deze geruchten zijn niet voldoende voor sommige ontwerpers. Léo Vallet ging aan de slag en ontwierp zijn concept van hoe iOS 13 eruit moet zijn.

Ondersteuning voor Magic Mouse of Trackpad

Je hebt het alleszins al eens meegemaakt. Je bent met een krachtige applicatie aan de slag maar je mist de ondersteuning van de Magic Mouse of Trackpad. Dankzij deze ondersteuning zal de iPad voor sommige al meteen dienst kunnen doen als vervanger van de laptop.

Automatische Zoek mijn iPhone functie

Zou het niet handig zijn dat wanneer iOS 13 iets vreemd detecteert dat automatisch de functie Zoek mijn iPhone wordt ingeschakeld?

Verbeterde multitasking mogelijkheden

Volgens de geruchten gaat Apple in iOS 13 de multitasking mogelijkheden verbeteren. Zoiets vraagt dan ook om een nieuw ontwerp van de Appkiezer. In deze concept is het bedieningspaneel en de Appkiezer gecombineerd op één scherm. Je verkrijgt dit scherm door omhoog te vegen in plaats van de vervelende veegactie vanuit de rechter bovenhoek van het scherm.

Verbeterde volume aanduiding

De grootste frustratie is momenteel de volume aanduiding in iOS. Momenteel is deze veel te prominent aanwezig op het scherm. Zeker wanneer je het volume wijzigt tijdens het spelen van een game. Vreemd dat Apple deze frustratie nog niet eerder heeft opgelost.

Léo Vallet heeft nog andere ideeën met zijn ontwerp. Zoals de donkere modus, het gebruik van externe schermen bij complexe applicaties,… Wil je zijn complete concept over iOS 13 bewonderen dan kan je op deze pagina terecht.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer