Appleweetjes

iOS 12 geïnstalleerd op 80% van alle iDevices

Apple heeft nieuwe cijfers gepubliceerd over het gebruik van iOS 12. Het huidige besturingssysteem van de iPhone en iPad werd gelanceerd op 17 september 2018. De dag van vandaag is iOS 12 geïnstalleerd op 80% van alle iDevices. Van alle iDevices die Apple in de afgelopen vier jaar heeft uitgebracht is iOS 12 voor 83% geïnstalleerd.

Eerder op 1 januari liet Apple al weten dat iOS op 75% van alle iDevices was geïnstalleerd, 78% op toestellen van de afgelopen vier jaar. In deze korte tijd zit er een groei van 5% in.

Hiermee doet iOS 12 het beter dan iOS 11. iOS 11 was midden januari 2018 op 65% van de toestellen geïnstalleerd. 10% minder dan iOS 12 in ongeveer dezelfde periode.

Voor ontwikkelaars is het handig dat zoveel mogelijk gebruikers op dezelfde versie van het besturingssysteem zitten. Hiermee kunnen ze nieuwe functies beter uitrollen naar zoveel mogelijk gebruikers. Apple toont dan ook deze cijfers op hun ontwikkelaars-platform.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer