Appleweetjes

Slaapmonitor vanaf 2020 standaard in de Apple Watch

Apple profileert zich meer en meer als een gezondheidsbedrijf. Dat is goed op te merken met wat ze allemaal trachten te bereiken met de Apple Watch. Het toestel is in staat om een elektrocardiogram te maken en je te motiveren om meer te bewegen.

Maar wat dikwijls vergeten wordt is dat slaap essentieel is voor het goed functioneren van je lichaam en geest. De dag van vandaag kan je je slaap analyseren met diverse Apple Watch applicaties van andere fabrikanten. Grote afwezige is Apple zelf ondanks hun overname van het Finse bedrijf Beddit dat gespecialiseerd is in slaapanalyse.

Maar volgens Bloomberg kan dat wel eens snel veranderen. Apple zou volgens hun actief bezig zijn met het ontwikkelen van een slaapmonitor. Deze wordt nu al enkele maanden actief uitgetest in geheime locaties nabij het Cupertino hoofdkantoor van Apple. De bedoeling is dat in 2020 deze slaapmonitor standaard aanwezig zal zijn in een nieuwe Apple Watch.

Apple heeft momenteel als doelstelling voor de Apple Watch een gebruiksduur van 18 uur na een nacht opladen. Het wordt alleszins nog een belangrijke uitdaging voor Apple om deze accuduur te verlengen. Wanneer de Apple Watch tijdens de nacht je slaap nog moet analyseren zal het opladen ervan tijdens andere en kortere momenten moeten gebeuren.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer