Appleweetjes

Steve Wozniak bezorgt dat Apple achterloopt met opvouwbaar scherm technologie

Steve Wozniak, één van de medeoprichters van Apple heeft in een interview met Bloomberg laten weten dat hij graag een opvouwbare iPhone wilt hebben. Apple is volgens hem al geruime tijd marktleider op een aantal gebieden zoals Touch-ID, gezichtsherkenning en eenvoudige betalingen met de telefoon. Echter zijn ze niet de leider in zaken zoals de opvouwbare telefoon en dat baart hem zorgen.

Samsung demonstreerde afgelopen week hun Samsung Galaxy Fold. Het is een telefoon die opengeklapt kan worden waarbij je een scherm verkrijgt van 7,3 inch groot. Dichtgeklapt heeft de telefoon aan de voorkant een scherm van 4,6 inch.

Niet veel later demonstreerde ook Huawei zijn opvouwbare telefoon, de Huawei Mate X. Opmerkelijk aan dit toestel is dat het scherm niet in de binnenkant zit zoals bij de Samsung Galaxy Fold maar aan de buitenkant. Hierdoor kan je het scherm ook gebruiken wanneer de telefoon is dichtgeklapt. Volledig uitgeklapt is het scherm 8 inch groot.

De opvouwbare telefoons komen wel met een prijskaartje. De Samsung Galaxy Fold gaat 2000 euro kosten en zal beschikbaar zijn in het tweede kwartaal van dit jaar. De telefoon van Huawei krijgt een prijskaartje van maar liefst 2299 euro en zal midden 2019 beschikbaar zijn.

Wie meteen zo’n telefoon wenst aan te schaffen moet zich realiseren dat de technologie nog in de kinderschoenen staat. Ondanks de mooie presentatie van Samsung hebben voldoende mensen op de persvloer het toestel in een glazen stolp kunnen bewonderen. Daar viel meteen op dat de schermen niet echt naadloos in elkaar vloeien zoals wordt beweerd.

Steve Wozniak merkt wel op dat Apple steeds verassingen heeft en dat ze aan veel zaken op de achtergrond aan het werk zijn. Apple staat erom bekend om te werken in alle geheimhouding aan nieuwe producten. Ze willen niet de eerste zijn om nieuwe technologie te introduceren maar kiezen ervoor om de beste te zijn. Voor Apple moet de technologie eerst goed ontwikkelt zijn vooraleer ze deze op de markt brengen.

Bekijk het volledige interview met Steve Wozniak:

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer