Appleweetjes

Apple Watch goed voor helft alle verkochte smartwatches

Apple is in de smartwatch markt nog steeds de marktleider. Echte cijfers zijn er niet maar uit berekeningen van Strategy Analytics blijkt dat Apple in het laatste kwartaal van 2018 9,2 miljoen Apple Watch toestellen heeft verkocht. Daarmee heeft Apple voor dit kwartaal een marktaandeel van 50,7%. Wereldwijd gingen er in 2018 maar liefst 22,5 miljoen Apple Watch toestellen over de toonbank.

Het marktaandeel van de Apple Watch is over de jaren wel gedaald van 67% tot 50,7%. Door de grote concurrentie in deze markt loopt het marktaandeel verder terug maar de afstand tussen positieleider Apple en nummer 2 Samsung is nog steeds enorm groot. Samsung had in dezelfde periode een marktaandeel van 13,2%.

Ook Fitbit doet het niet slecht in het vierde kwartaal van 2017 had deze nog maar een marktaandeel van 4,3%. Het laatste kwartaal van 2018 was dit marktaandeel gestegen tot 12,7%.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer