Appleweetjes

Toch duurdere abonnementsprijzen van Netflix op komst

In januari maakte Netflix nog bekend dat de abonnementsprijzen in Amerika voor hun diensten gingen stijgen. Nieuwe abonnees gingen meteen deze prijsverhoging betalen, bestaande abonnees kregen een uitstel van drie maanden. Gelukkig voor ons bleef Europa hiervan gespaard.

Maar daar kan wel eens snel verandering inkomen. Netflix voert momenteel enkele testen uit waarbij geïnteresseerde klanten nieuwe prijzen te zien krijgen. Ook in België en Nederland worden deze tests uitgevoerd. Op dit moment kost een basispakket bij Netflix 7,99 euro, een standaardpakket 10,99 euro en het premiumpakket heeft een prijskaartje van 13,99 euro.

Eventueel nieuwe potentiële klanten kunnen als test andere prijzen zien. Het basispakket blijft dezelfde prijs houden maar het standaardpakket gaat 12,99 euro kosten terwijl het premiumpakket 17,99 euro kost.

Momenteel is dit niet de enige test met een prijsverhoging. Sommige gebruikers zien nog andere prijzen waarbij het basispakket ook een prijsverhoging krijgt. Zo zou het basispakket 8,99 euro gaan kosten, het standaardpakket 12,99 euro en het premiumpakket 16,99 euro.

Van zodra eventuele nieuwe klanten toch doorgaan met deze prijzen komen ze uiteindelijk op de website met de huidige tarieven. Netflix voert weliswaar meer dergelijke testen uit. Maar we kunnen hieruit toch concluderen dat Netflix overweegt om binnenkort de prijzen in Europa te verhogen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer