Appleweetjes

Samsung op zoek naar potentiële klanten voor hun opvouwbaar scherm

Het ziet ernaar uit dat Samsung zijn technologie voor een opvouwbaar scherm niet voor zichzelf wilt houden. De fabrikant is momenteel op zoek naar geïnteresseerde kopers voor hun scherm waaronder Apple.

Samsung Display is geen onbekende voor Apple. Het bedrijf levert momenteel alle OLED-schermen die gebruikt worden in de iPhones. Een rapport bewijst dat Samsung Display graag deze schermen in zoveel mogelijk producten willen zien zodat ze hierin de nieuwe marktleider kunnen worden.

Volgens ETNews heeft Apple al enkele samples van dit vouwbare scherm verkregen van Samsung. Het scherm heeft een uitklapbaar paneel van 7,2 inch. Dat is weliswaar 0,1 inch kleiner dan Samsung momenteel gebruikt in de Samsung Galaxy Fold. Op die manier hoopt Samsung dat Apple eventueel nieuwe producten gaat voorzien van een flexibel scherm dat afkomstig is van hen.

Op dit moment is Samsung in staat om ongeveer 2,4 miljoen flexibele schermen per jaar te kunnen produceren. Maar de fabrikant overweegt om dit aantal te verhogen naar 10 miljoen indien er voldoende vraag hierachter is.

Apple is al een tijdje bezig met het onderzoek naar flexibele schermen. Onlangs diende ze nog een patent getiteld ‘Elektronische apparaten met flexibele schermen‘ in. Hierin beschreef men een oplossing om beschadiging van het flexibele scherm te voorkomen bij buiging met lage temperaturen.

Het is echter nog niet geweten of Apple effectief een vouwbare telefoon op de markt wilt lanceren.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer