Appleweetjes

Corner, hoofdleverancier van glas aan Apple werkt aan buigbare schermen

Corner, het bedrijf dat het Gorilla Glass aan Apple levert voor tal van producten werkt aan een glaspaneel dat ver genoeg kan buigen.

De opvouwbare telefoons die we de laatste weken hebben gezien van Samsung en Huawei hebben helemaal geen glasplaat meer. Ze maken gebruik van plastic polymeren. Het plastic scherm is bijzonder gevoelig voor krassen en rimpels door verloop van tijd wat de beeldkwaliteit drastisch kan beïnvloeden. Je kon het nadeel van plastic al meteen zien in de vouw van het scherm bij de getoonde toestellen.

Maar Corner investeert minstens 200 miljoen dollar om buigbaar glas te kunnen maken. Corner heeft al een oprolbare oplossing genaamd Willow Glass. Dit type glas is ontwikkeld door het materiaal te dopen in een oplossing van gesmolten zout. Maar deze technologie zou niet gebruikt kunnen worden met electronica door het gebruikte zout. Alle transistoren zouden meteen door het zout opgevreten worden. Het uiteindelijk doel van Corner is om een glasplaat te ontwikkelen dat een buiging met een radius van 3 tot 5 millimeter zou moeten aankunnen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer