Appleweetjes

Beleef de oerknal op je handpalm dankzij app van CERN

Het is al zo’n 13,8 miljard jaar geleden dat de oerknal plaatsvond en het is best moeilijk om je exact voor te stellen wat er nu net gebeurde. Gelukkig heeft het Europees Centrum voor Deeltjesonderzoek (CERN) samen met Google een augmented reality app ontwikkelt dat deze geschiedenis in zeven minuten samenvat.

De stem van de Oscar winnende actrice Tilda Swinton begeleidt je door deze interactieve reis. Je begint bij het quark-gluton plasma om vervolgens tot de vorming van de protonen en neutronen te gaan en uiteindelijk zie je de geboorte van de sterren en planeten.

De Big Bang AR app is gratis te downloaden en zeker interssant om meer te weten te komen over de geschiedenis hiervan.

[appstore id=”1453396628″]

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer