Appleweetjes

Qualcomm eist 31 miljoen dollar als schadevergoeding van Apple

Qualcomm heeft aan een jury in San Diego laten weten dat ze willen dat Apple 31 miljoen dollar schadevergoeding gaat betalen voor het schenden van hun patenten.

De schadevergoeding komt overeen met 1,40 dollar per inbreukmakende iPhone. Qualcomm vermoedt dat er ongeveer 22 miljoen iPhones zijn die hun patenten schenden.

Er heerst al enige tijd een strijd tussen Qualcomm en Apple omtrent diverse patenten. Qualcomm beschuldigt Apple ervan om gebruik te maken van enkele patenten van hun zonder dat Apple hiervoor betaald. Apple is echter van mening dat Qualcomm te hoge royalty’s vraagt voor het gebruik van zijn patenten.

Dat Qualcomm het meent mag duidelijk zijn. Eerder slaagde de chipmaker erin om een verkoopverbod van een aantal iPhones in China op te leggen aan Apple. Volgens Qualcomm maakte Apple misbreuk van het patent die te maken hebben met het aanpassen van de grootte van afbeeldingen en het beheren van applicaties op een aanraakscherm. Apple bracht snel een iOS update uit met de nodige aanpassingen zodat de verkoop van de iPhones in China gewoon door kon gaan.

Maar Apple zou nog andere patenten van Qualcomm schenden zoals een patent om de prestaties van de batterij te optimaliseren tijdens het gebruik van mobiele data, een patent dat het downloaden van gegevens vereenvoudigt tussen de processor en de modem en een patent om snel een mobiele internetverbinding te openen.

Qualcomm slaagde er onlangs in dat Apple in Duitsland de iPhone 7, iPhone 8 en iPhone X niet meer mocht verkopen. Maar Apple heeft de iPhone 7 en 8 nu technisch aangepast zodat deze opnieuw in de winkelrekken kunnen. Vanaf nu zijn ze allemaal uitgerust met een Qualcomm modemchips zodat er geen enkele inbreuk gemaakt wordt op één van de patenten van Qualcomm.

Apple zou bezig zijn met de ontwikkeling van een eigen modemchip zodat het niet meer afhankelijk is van andere partijen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer