Appleweetjes

Ontwikkelaars aan de slag met vijfde beta van iOS 12.2, tvOS 12.2 en watchOS 5.2

Apple heeft voor ontwikkelaars de vijfde beta uitgebracht voor iOS 12.2, tvOS 12.2 en watchOS 5.2.

Beta’s zijn versies die Apple uitbrengt om te testen. Ze zijn bedoeld voor ontwikkelaars zodat ze ermee aan de slag kunnen voor hun ontwikkelde applicaties. Met beta’s kun je vaak nog tegen problemen aanlopen. Ze zijn dus niet bedoelt voor gebruik op je toestel dat je dagelijks nodig hebt. Ontwikkelaars kunnen beta’s downloaden op het ontwikkelaarsplatform.

Voor iOS 12.2 zijn er diverse vernieuwingen opgemerkt. We hebben deze allemaal op onze pagina ‘Wat is er nieuw in iOS 12.2‘ opgesomd.

Met de vijfde beta heeft Apple wel enkele wijzigingen aangebracht wanneer je een Apple Watch instelt. Er wordt vanaf nu gekeken naar de locatie waarin je je bevindt om de ECG (Electrocardiogram) functie van de Apple Watch te activeren of niet. Momenteel is deze functie enkel goedgekeurd in Amerika. Maar veel gebruikers hebben een Apple Watch geïmporteerd vanuit Amerika of elders omdat bijvoorbeeld de stalen versie niet te koop is in hun land. Kopers van zo’n Amerikaanse Apple Watch kunnen momenteel wel gebruik maken van de ECG functie maar dat zou Apple volgens een nieuwe activatie manier trachten te blokkeren.

Ook aan de Wallet app wordt er nog verder gesleuteld en dat heeft vooral te maken met de gezamenlijke kredietkaart van Apple en Goldman Sachs welke waarschijnlijk binnenkort op de markt zou komen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer