Appleweetjes

Spotify klaagt opnieuw over de Apple Tax maar deze keer bij de Europese Commissie

Spotify heeft een officiële klacht ingediend bij de Europese Commissie in Brussel tegen Apple. Volgens het Zweedse bedrijf worden ze niet eerlijk behandelt door Apple. Bij elke aankoop die door een app wordt gerealiseerd vraagt Apple 30% commissie. Deze bijdrage is nodig voor het draaiend houden van de App Store. Bovendien hoeven ontwikkelaars zich geen zorgen te maken over de hosting enzovoort. Ook Google vraagt voor zijn Play Store een bijdrage van 30%

Maar Spotify ziet die 30% niet zo zitten. Eerder verhoogde ze al de prijs voor iOS gebruikers die zich bij Spotify registreerde via de App. Maar ondertussen is deze mogelijkheid verdwenen in de app.

Nu gaat Spotify ten rade bij de Europese Commissie tegen deze oneerlijke concurrentie volgens hen.

De klacht van Spotify is opmerkelijk. Ze zijn immers op dit moment de grootste speler op de markt. Op het einde van 2018 hadden ze ongeveer 96 miljoen betalende klanten. Dat zijn er fors meer dan de 50 miljoen Apple Music gebruikers.

Onlangs kwam Spotify nog in het nieuws omdat het geen tariefsverhoging voor muzikanten wenst te betalen en in beroep gaat tegen de uitspraak van het Copyright Royalty Board.


Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer