Appleweetjes

Apple heeft het bedrijf Laserlike overgenomen

Apple heeft bevestigd dat het vorig jaar het bedrijf Laserlike heeft overgenomen. Het bedrijf was nog maar vier jaar actief en was gespecialiseerd in machine learning.

Het bedrijf ontwikkelde een zoek applicatie dat gespecialiseerd was in het zoeken naar interesses voor de gebruiker. Zo verzamelde de applicaties nieuwsberichten, webpagina’s, video’s,… dat interessant voor de gebruiker kon zijn. De applicatie gebruikte hiervoor machine learning.

Waarschijnlijk gaat Apple deze techniek gebruiken om de kunstmatige intelligentie van Siri te versterken. Het team van Laserlike is momenteel actief bij Apple AI-divisie dat onder leiding staat van John Giannandrea.

Giannandrea is Apple Senior Vice President van Machine Learning en AI-strategy en heeft de beslissing genomen om de focus van het Siri programma te veranderen naar een langetermijnonderzoek in plaats van upgrades die jaarlijks worden uitgebracht. Een dergelijke overname zoals Laserlike past dus compleet in zijn visie.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer