Appleweetjes

Apple reageert op klacht van Spotify

Spotify heeft een officiële klacht ingediend bij de Europese Commissie in Brussel tegen Apple op maandag 11 maart 2019. Volgens het Zweedse bedrijf worden ze niet eerlijk behandelt door Apple. Bij elke aankoop die door een app wordt gerealiseerd vraagt Apple 30% commissie. Ook Google vraagt voor zijn Play Store een bijdrage van 30%.

Een officiële reactie van Apple kon dus niet uitblijven en deze heeft het bedrijf nu gegeven. Volgens Apple wenst Spotify alleen maar te genieten van alle voordelen van de App Store zonder ook maar enige bijdrage te leveren.

Apple is 11 jaar geleden gestart met de App Store. Deze heeft op korte tijd gezorgd voor miljoenen jobs, heeft meer dan 120 biljoen dollar gegenereerd voor ontwikkelaars. De App Store is een veilig, beveiligd platform waar gebruiker kunnen vertrouwen op de apps die ze ontdekken en de transacties die ze maken.

Maar volgens Apple wenst Spotify geen bijdrage te leveren zoals andere aan de App Store. Ze hebben immers wel jarenlang gebruik gemaakt van de App Store om hun bedrijf drastisch te laten groeien. Tegelijkertijd willen ze enkel maar een kleinere bijdrage leveren aan de artiesten, muzikanten en liedjesschrijvers die de muziek maken. Spotify gaat zelfs zo ver dat ze de makers voor de rechter dagen.

Spotify beweert dat Apple geregeld app-updates van hun app tegenhoudt. Maar volgens Apple is dit helemaal niet waar. Ze hebben bijna 200 app-updates meteen goedgekeurd en gedistribueerd wat resulteerde in meer dan 300 miljoen gedownloade exemplaren van de Spotify app. Er is maar één keer geweest dat Apple om aanpassingen heeft gevraagd en dat was wanneer Spotify dezelfde regels voor elke app trachtte te omzeilen.

Apple heeft zelfs Spotify de hand gegeven om mee te helpen aan ondersteuning voor Siri en AirPlay 2. Maar ze werden steeds wandelen gestuurd met de melding dat ze ermee bezig zijn. Spotify heeft toegang tot dezelfde ontwikkelingstools die anders ontwikkelaars hebben. Hun klacht dat Apple hun applicatie voor de Apple Watch zou dwarsbomen is onterecht. Apple heeft deze app beoordeelt en goedgekeurd met hetzelfde proces en dezelfde snelheid als elke andere app. In feite is deze app zelfs nummer 1 in de categorie muziek voor de Apple Watch. Dus vanwaar deze bewering?

Je kan de ganse reactie van Apple lezen op deze pagina.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer