Appleweetjes

Apple annuleert AirPower

AirPower ken je het nog? Op de Keynote van september 2017 liet Apple er ons al kennis meemaken met de belofte dat het ergens in 2018 ging uitkomen. Maar maanden gingen voorbij en er kwam niets. Erger nog, na de Keynote van september 2018 verwijderde Apple al de verwijzingen naar deze AirPower, alsof deze nooit had bestaan. Sommige dachten dat het zelfs voor Apple onmogelijk was om een dergelijke draadloze oplaadmat te ontwikkelen.

Maar de laatste maanden kwam er steeds goed nieuws uit voor de AirPower. Een release liet niet lang meer op zich wachten. Zelfs op de nieuwste AirPods die Apple zonet heeft gelanceerd sprak Apple nog over de AirPower op de achterkant van het doosje.

Maar nu heeft de fabrikant laten weten dat de AirPower er niet meer komt.

Na veel inspanningen hebben we besloten dat de AirPower onze hoge normen niet zal halen en hebben we het project geannuleerd. Onze excuses aan de klanten die zich verheugden op deze lancering. We blijven geloven dat de toekomst draadloos is en zijn vastbesloten om de draadloze ervaring te bevorderen.”

Eerder waren er al geruchten dat de AirPower te ambitieus was. Doordat je diverse toestellen op een willekeurige plek op de oplaadmat kon plaatsen zou deze te warm worden. Voor deze mogelijkheid zouden er meerdere spoelen op korte afstand boven elkander geplaatst moeten worden. Oververhitting zou het probleem zijn geweest dat Apple niet kon overwinnen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer