Appleweetjes

Apple zegt ‘Sorry’ voor hun toetsenborden

Apple maakt graag dunne en lichte computers. Dat betekent dan ook dat er steeds minder plek vrij is voor het toetsenbord. Sinds de introductie van de 12 inch MacBook in 2015 heeft Apple een nieuw toetsenbord ge├»ntroduceerd dat gebruik maakt van een vlindermechanisme in plaats van een schaarmechanisme.

De reden voor deze techniek is omdat het toetsenbord dunner moest worden om in de behuizing te kunnen passen. Maar niet iedereen is tevreden over dit type van toetsenbord. Een veelgehoorde klacht is dat soms de toetsen vastzitten, niet reageren of zelfs dubbel registeren nadat ze zijn aangeslagen. Meestal is vuil of stof dat onder de toetsen is terecht gekomen de boosdoener.

Met de nieuwere generatie van dit toetsenbord tracht Apple deze problemen te voorkomen door gebruik te maken van een siliconen membraan onder elke toets. Officieel zorgt deze voor een lagere geluidsproductie van de toetsen maar in de praktijk blijkt deze al heel wat stof en vuil tegen te houden. Echter is het nieuwe toetsenbord nog steeds niet zo optimaal als we deze vergelijken met het oudere toetsenbord.

Ondanks alle oplossingen hebben nog veel gebruikers problemen met het toetsenbord. Apple blijkt zich bewust te zijn van dit probleem en biedt zijn excuses aan.

“We zijn ons ervan bewust dat een klein aantal gebruikers problemen heeft met de derde generatie vlindertoetsenbord en daarvoor bieden we onze excuses aan. De grote meerderheid van Mac gebruikers hebben echter een positieve ervaring met het nieuwe toetsenbord.”

Gebruikers die nog steeds problemen ondervinden met het toetsenbord nemen het best contact op met Apple Support.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer