Appleweetjes

iPhones van 2019 krijgen grotere batterij en ondersteuning voor omgekeerd draadloos opladen

Ming-Chi Kuo is een analist die al vaker correcte voorspellingen heeft gerealiseerd over nieuwe producten van Apple. Het is dus altijd leuk wanneer hij iets heeft te zeggen.

Eerder liet hij in februari al weten dat zijn vermoeden is dat Apple dezelfde schermgrootte bij de iPhones gaat hanteren. Er zullen dus opnieuw modellen komen met een 6,5, 6,1 en een 5,8 inch scherm. Ook de Lightning aansluiting zal er nog steeds zijn in plaats van USB-C. Verder zullen de iPhones beter in staat zijn om een plaatsbepaling te realiseren dankzij een ultra wideband. Worden ze voorzien van een krachtigere dotprojector voor een betere Face ID. Krijgen ze ondersteuning voor omgekeerd draadloos opladen om bv. de AirPods op te laden en krijgen ze een grotere batterij en een derde camera achteraan.

Nu geeft de analist nog wat extra details over de batterij om zijn voorspellingen te handhaven. Met het omgekeerd draadloos opladen kan je met een iPhone eender welke apparaat dat de Qi oplaadstandaard ondersteunt opladen. Je zou dus in feite een andere iPhone of de AirPods draadloos kunnen opladen.

Uiteraard vergt zulke mogelijkheden een grotere batterij. De analist gaat ervan uit dat de batterij van de opvolger van de iPhone XS Max zo’n 10 tot 15% in capaciteit gaat toenemen. De batterij van de opvolger van de iPhone XS kan zelfs 20 tot 25% gaan toenemen. De batterij van de opvolger van de iPhone XR krijgt amper een capaciteitsverhoging. De analist vermoedt dat deze batterij met maximum 5% zou toenemen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer