Appleweetjes

De Apple Watch ECG functie bewijst meteen zijn nut voor Duitse man

De nieuwe functie van de Apple Watch Series 4 om een electrocardiogram (ECG) te nemen heeft zijn nut al meerdere keren bewezen. Er zijn diverse verhalen dat de Apple Watch zijn gebruiker de melding geeft dat het hart aan het atriumfibrilleren is en dat er een dokter gecontacteerd moet worden.

Met de lancering van watchOS 5.2 is de ECG functie ook beschikbaar in Europa en meteen bewijst deze functie zijn nut.

Een Duitse man, die overigens verder anoniem wenst te blijven was eerst sceptisch over de nieuwe functie in de Apple Watch. Maar toen hij telkens een ECG maakte en de melding kreeg van atriumfibrilleren ging hij toch maar eens een dokter opzoeken. Die dokter nam een professionele elektrocardiogram en kwam inderdaad tot de conclusie dat de Apple Watch gelijk had. Ondertussen neemt de man de nodige medicatie hiervoor.

De man heeft zijn verhaal gedaan bij de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Journalist Michael Spehr maakte zijn verhaal via Twitter bekend.

Atriumfibrilleren is een veelvoorkomende hartritmestoornis. De hartslag is onregelmatig en meestal te hoog. Deze ritmestoornis is niet levensbedreigend, maar moet absoluut behandelt worden om schade aan het hart te voorkomen. Het maken van een electrocardiogram is een nieuwe functie van de Apple Watch Series 4.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer