Appleweetjes

Japan Display wordt nieuwe Apple Watch OLED scherm leverancier

Japan Display is geen onbekende voor Apple. De fabrikant levert al jaren LCD schermen aan Apple. Ook voor de iPhone XR dat een LCD scherm gebruikt is de leverancier Japan Display.

Maar Japan Display zou volgens een nieuw rapport van Reuters de OLED schermen van de volgende Apple Watch 5 gaan leveren. Dat is goed nieuws voor de fabrikant want vanwege zijn late overgang naar OLED heeft het bedrijf diverse orders van Apple gemist waardoor het in financiële moeilijkheden kwam. Vorig jaar was iets meer dan de helft van hun inkomsten afkomstig van Apple.

Momenteel is Japan Display in gesprek met Taiwan’s TPK Holdings Co. en het Chinese staatsbedrijf Silk Road Fund over een investering voor de ontwikkeling van OLED schermen. Japan Display streeft naar maar liefst 990 miljoen dollar aan een nieuwe financiering. Dat bedrag wordt volledig in de productie van OLED schermen gestoken.

Dat Japan Display zo enorm investeert in OLED schermen is overigens goed nieuws voor Apple. Eerder zette Apple LG Display ertoe aan om de productiefaciliteiten voor OLED schermen te verhogen. Op die manier is Apple minder afhankelijk van Samsung dat momenteel de schermen voor de iPhone X, iPhone XS en iPhone XS Max levert. Met meerdere OLED leveranciers kan Apple waarschijnlijk ook lagere prijzen afdwingen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer