Appleweetjes

5G iPhone loopt vertraging op door Intel

Apple heeft plannen om in 2020 de iPhone te voorzien van 5G mogelijkheden. Maar volgens Fast Company zou dit plan toch wel wat vertraging gaan oplopen. De belangrijkste reden voor deze vertraging komt door Intel. Intel zou niet in staat zijn om hoogwaardige 5G modems op tijd af te leveren.

Intel beloofde Apple om in de tweede helft van 2019 de modemchips te leveren zodat Apple tijdig aan de slag kon voor de iPhone van 2020. Maar het blijkt dat Intel de 8160 5G modemchip niet tijdig kan afleveren.

Door de juridische strijd tussen Apple en Qualcomm is Intel de exclusieve modemleverancier geworden voor de iPhone XR, iPhone XS en de iPhone XS Max.

Apple zou op zoek zijn naar eventueel andere 5G modems zoals degene van Samsung en Mediatek maar geen van beide bedrijven heeft deze modemchips klaar voor 2020. De kans dat Apple opnieuw een Qualcomm modemchip gaat gebruiken lijkt bijzonder klein.

Apple heeft zelf al stappen genomen om de ontwikkeling van een dergelijke chip in eigen beheer te doen. Zo is het niet meer afhankelijk van andere partijen. De inspanningen die het bedrijf hiervoor neemt zouden onlangs zijn verhoogd. Johny Srouji heeft de leiding van dit project maar het kan echter nog jaren duren vooraleer we het eerste resultaat hiervan zien.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer