Appleweetjes

Prijsverlaging voor Apple HomePod niet evenwaardig doorgevoerd in Europa

Apple is tegenwoordig goed bezig om wat prijsverlagingen door te voeren op zijn producten. Jammer genoeg merken wij er nog niets van. Maar in China zijn er al diverse prijsverlagingen op de nieuwste iPhones doorgevoerd door de slechte verkoopcijfers. Ook in India heeft Apple vandaag de prijs van de iPhone XR met maar liefst 25% verlaagd.

De HomePod, de slimme speaker van Apple krijgt vandaag ook een prijsverlaging. In Amerika krijgt deze zelfs een prijsverlaging van maar liefst 50 dollar. De HomePod gaat daar nu over de toonbank voor 299 dollar in plaats van 349 dollar. In het Verenigd Koninkrijk krijgt de HomePod een verlaging van 40 pond en kost deze nu 279 pond. Beide prijsverlagingen zijn zo goed als evenwaardig.

Maar als we het in de rest van Europa vergelijken namelijk Frankrijk en Duitsland dan is de prijsverlaging niet zo correct doorgevoerd door Apple. Frankrijk en Duitsland zijn momenteel nog de enigste twee landen in Europa naast het Verenigd Koninkrijk waar de HomePod verkrijgbaar. De HomePod gaat daar vanaf nu over de toonbank voor de prijs van 329 euro in plaats van 349 euro. Dat is een korting van 20 euro. De korting hier is maar de helft van de korting die Amerika en het Verenigd Koninkrijk krijgt. Een bizarre redenering van Apple.

Hoe dan ook wakker moeten we er niet van liggen. De HomePod is nog steeds niet beschikbaar in België of Nederland. Je zou eventueel wel een Frans of Duitse versie kunnen kopen maar hou er dan wel rekening mee dat er nog geen Vlaamse of Nederlandse Siri op werkt.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer