Appleweetjes

Apple neemt AI expert van Google in dienst

Apple blijft zijn team voor artificiële intelligentie maar uitbreiden. Onlangs heeft het bedrijf de expert Ian Goodfellow in dienst genomen. Hij is nu directeur van de ‘Special Projects Group’.

Ian Goodfellow is vooral bekend met zijn basis voor het algoritme van generative adversarial networks of GAN’s. Een GAN bestaat uit twee netwerken. Het ene netwerk heeft als taak om inhoud te genereren en het ander netwerk moet deze gaan beoordelen. De discriminator daagt de generator uit om een zo goed mogelijke inhoud te generen terwijl de generator de discriminator uitdaagt om de best mogelijke inhoud te kiezen. Door deze uitdaging worden de netwerken steeds beter en beter.

Het schilderij ‘Portret van Edmond de Bellamy‘ werd door deze artificiële intelligentie techniek ontworpen en bracht zo’n 432.000 dollar op na een veiling.

Apple is al een tijdje bezig om verandering in zijn AI-team te brengen. Een jaar geleden nam het bedrijf nog Jong Giannandrea in dienst. Giannandrea is Apple Senior Vice President van Machine Learning en AI-strategy en heeft de beslissing genomen om de focus van het Siri programma te veranderen naar een langetermijnonderzoek in plaats van upgrades die jaarlijks worden uitgebracht.

Recent nam Apple ook nog het bedrijf Laserlike over. Het bedrijf was nog maar vier jaar actief en was gespecialiseerd in machine learning.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer