Appleweetjes

Apple Music heeft meer abonnees in de VS dan Spotify

Het werd eerder al eens aangekondigd maar nu bevestigd de Wall Street Journal het ook. In Amerika heeft Apple Music nu meer betalende abonnees dan Spotify.

Apple had in februari 2019 ongeveer 28 miljoen Amerikaanse abonnees terwijl Spotify er maar 26 miljoen heeft. Uit cijfers blijkt ook dat Apple Music sneller groeit dan Spotify. Apple Music kent momenteel een maandelijkse groei van 2,6 tot 3 procent. Bij Spotify ligt dat cijfer beduidend lager met maar 1,5 tot 2 procent groei.

Ook buiten Amerika is er goed nieuws voor Apple Music. De groei wereldwijd is ongeveer 2,4 tot 2,8 procent. Voor Spotify ligt de maandelijkse groei op 2 tot 2,3 procent.

De cijfers hebben enkel betrekking op betalende gebruikers. Gebruikers die gebruik maken van de gratis proefperiode van Apple Music of de gratis versie van Spotify met advertenties zijn uitgesloten in dit resultaat.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer