Appleweetjes

iTunes wordt in macOS 10.15 opgesplitst in losse applicaties

iTunes was jaren geleden de applicatie om mee aan de slag te gaan. Je kon eenvoudig je muziek & video’s beheren door deze app. Nadien kwam er steeds meer functionaliteit bij zoals het beheren van de iPhone, de App Store, ringtones,…

De laatste tijd is er wel wat kritiek op iTunes. De applicatie bevat teveel functionaliteit en is hierdoor onoverzichtelijk geworden. Apple beseft dit ook dat diverse nieuwe diensten sommige functies in iTunes overbodig maakt. In september 2017 kwam de fabrikant dan ook uit met een nieuwe versie van iTunes waarin de App Store was verwijderd.

Maar volgens ontwikkelaar Steve Troughton-Smith gaat Apple binnenkort nog een stapje verder. Hij ontdekte dat Apple werkt aan nieuwe losse applicaties voor Muziek, Podcast en Boeken. voor macOS.

Met de komst van losse applicaties is het duidelijk dat Apple iTunes wenst op te splitsen. De Boeken applicatie is momenteel al een losstaande app.

Steve Troughton-Smith wenst nog niet mee te delen hoe exact hij te weten is gekomen van deze opsplitsing. Maar het lijkt alleszins een logische stap. Eerder kondigde Apple al aan dat een nieuwe TV app voor macOS er binnenkort zal aankomen. Die nieuwe TV app neemt al diverse functies van iTunes over zoals het kopen of huren van video’s.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer