Appleweetjes

Netflix verwijdert AirPlay functionaliteit in iOS app. Het begin van een vuil spel?

Netflix heeft de functionaliteit voor AirPlay verwijdert in de iOS app. Volgens Netflix hebben ze dit moeten doen door technische beperkingen. Meer informatie wordt er momenteel niet gegeven.

Het is vanaf nu dus niet meer mogelijk om video’s vanaf je iOS apparaten te streamen naar een Apple TV of binnenkort enkele Smart TV’s. Het vreemde is wel dat Netflix nog steeds de ondersteuning voor Chromecast behoudt in de iOS app.

De AirPlay functie zat in de applicatie sinds 2013 en werkte steeds probleemloos. Maar Netflix behandelt al een tijdje zijn iOS applicaties stiefmoederlijk. Zo vond het bedrijf het niet nodig om ondersteuning voor zijn interactieve video’s aan de Apple TV te geven voor de één of andere bizarre reden.

Waarschijnlijk heeft dit allemaal wel iets te maken met het feit dat Apple weldra zelf van start gaat met een videodienst. Netflix liet eerder al weten dat ze niet meedoen aan de TV Channels mogelijkheden dat Apple binnenkort lanceert. Ook de abonnementsfunctie werd begin dit jaar nog verwijdert uit de iOS app.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer