Appleweetjes

31,6 Inch mini LED Apple Display op komst, mini LED iPad en MacBook voorzien voor 2021

Ming-Chi Kuo is een analist die al vaker correcte voorspellingen heeft gerealiseerd over nieuwe producten van Apple.

Deze keer voorspelt hij dat Apple grote interesse heeft in de mini LED technologie. Apple zou zelfs een 31,6 inch Apple Display in de maak hebben. Deze 6K display is voorzien van de mini LED technologie.

Ook de iPad en MacBook zouden een mini LED display gaan krijgen. Al moeten we daarvoor nog wel eventjes wachten. Apple zou hiermee pas klaar zijn tegen eind 2020 of zelfs begin 2021. De mini LED iPad zou voorzien zijn van een 10 tot 12 inch display terwijl een mini LED MacBook een schermgrootte van 15 tot 17 inch zal krijgen. Hoogstwaarschijnlijk is het voorlopig enkel de MacBook Pro dat een mini LED display krijgt.

Mini LED displays hebben net zoals OLED displays geen backlight nodig. De pixels generen hun eigen licht. Hierdoor hebben ze een perfecte zwartwaarde, een uitmuntend contrast en een zeer grote kijkhoek. Tot slot hebben mini LED displays geen last van inbranden zoals bij OLED. Dat maakt de techniek uitstekend geschikt als computer display.

Het nieuwe rapport van Ming-Chi Kuo is afgelopen week geregeld verkeerd geïnterpreteerd. Er wordt in het rapport niet gesproken dat de nieuwe 16 inch MacBook Pro is vertraagd of dat er een nieuwe 31,6 inch iMac gaat komen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer