Appleweetjes

Nieuwe VR expert aan de slag bij Apple

Apple blijft maar investeren in het Augmented – en Virtual Reality gebeuren. Recent is de Nederlander Arthur van Hoff aan de slag gegaan bij Apple zo ontdekte Variety.

De afgelopen jaren was Arthur van Hoff vooral bekend met zijn startup Jaunt dat hij in 2013 oprichtte. Deze startup richtte zich op de ontwikkelingen van allerlei soorten VR-ervaringen. De laatste tijd kwam er een verschuiving naar Augmented Reality. Jammer genoeg ging het niet zo goed met het bedrijf en moest het vorig jaar een groot deel van het personeel ontslagen.

Wat zijn nieuwe taak bij Apple gaat zijn is niet zo duidelijk. Hij gaat er aan de slag als Senior Architect maar meer is niet duidelijk. Aannemelijk is wel dat zijn project iets met Augmented Reality zal zijn.

Augmented Reality (AR) is een techniek waar Apple al een tijdje de nodige aandacht aan schenkt. Bij AR wordt er informatie over de werkelijkheid heen gelegd. Je ziet dus de werkelijke wereld om je heen met daarbij extra informatie. Apple heeft er zelfs een hele pagina aan besteedt.

Volgens enkele geruchten zou Apple werken aan een AR-bril. Deze zou in 2020 op de markt komen. Tim Cook noemde AR een kerntechnologie die even fundamenteel kan zijn als de smartphone zelf. De iPhone heeft dankzij zijn camera’s al enkele AR-functies en ontwikkelaars kunnen eenvoudig aan de slag gaan met ARKit.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer