Appleweetjes

Apple overtuigt meer en meer leveranciers om gebruik te maken van schone energie

Apple zet zich al een tijdje in voor een beter klimaat. Een jaar geleden kondigde de fabrikant aan dat ze op 100 procent hernieuwbare energie draaien. Hieronder vallen alle Apple Stores, kantoren, datacenters en gedeelde faciliteiten in 43 landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, China en India.

Maar met Earth Day in het vooruitzicht laat Apple weten dat ze het klimaat nog steeds belangrijk vinden. Ze hebben naar verluidt het aantal groene leveranciers kunnen verdubbelen. De teller staat ondertussen op 44.

De doelstelling van Apple was om in 2020 in zijn eigen productieketen 4 gigawatt aan schone energie te verwerken. Maar door deze snelle vooruitgang zal er nog 1 extra gigawatt aan schone energie bijkomen.

Opmerkelijk is dat sommige grote leveranciers zoals Foxconn, Corning, TSMC, Pegatron,… zich hebben geëngageerd om gebruik te maken van hernieuwbare energie.

Apple heeft ook nog zo’n 2,5 miljard dollar geïnvesteerd in groene initiatieven. Zo heeft Apple geholpen voor de ontwikkeling van een nieuw soort aluminium dat gemaakt wordt van 100% hernieuwbare materialen. Momenteel wordt dit soort aluminium gebruikt voor de nieuwste MacBook Air.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer