Appleweetjes

Apple spendeert meer dan 500 miljoen dollar voor Apple Arcade

Apple zet zich volledig in voor een uitstekende game ervaring met Apple Arcade. Apple Arcade is een nieuwe dienst die in het najaar van dit jaar van start gaat. Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot diverse games.

Om ervoor te zorgen dat er zo’n breed mogelijk aanbod met kwalitatief goede games beschikbaar gaat zijn investeert Apple mee in de ontwikkeling van games voor Apple Arcade. Volgens de Financial Times heeft Apple al meer dan 500 miljoen dollars geïnvesteerd aan meer dan 100 games.

Dankzij deze zogenaamde voorschotten hoeven ontwikkelaars zich voorlopig geen zorgen te maken wanneer hun titel niet goed wordt onthaald op het nieuwe Apple Arcade platform. Er wordt aangenomen dat game ontwikkelaars inkomsten ontvangen op basis van de tijd die gebruikers spenderen aan het spelen van hun games.

Games die verschijnen op Apple Arcade hebben geen advertenties en geen in app-aankopen. Ze zijn beschikbaar op de iPhone, iPad, Apple TV en zelfs op de Mac. Dankzij de iCloud integratie wordt je voortgang in de game bijgehouden zodat je op een ander apparaat kan verder spelen.

Games die verschijnen op Apple Arcade zijn exclusieve mobiele games. Dat wilt dus zeggen dat ze niet meteen voor Android zullen verschijnen. Een prijskaartje voor Apple Arcade heeft Apple nog niet meegedeeld. Analisten verwachten echter dat de prijs rond 9,99 dollar per maand zal zijn.

Wil je meer te weten komen over Apple Arcade en welke spelletjes beschikbaar zullen zijn dan kan je op deze pagina terecht.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer