Appleweetjes

Apple gaat financieel meehelpen aan de wederopbouw van de Notre Dame

In de beroemde kathedraal Notre-Dame in Parijs brak maandagavond een zware brand uit die een enorme ravage heeft aangericht. Zelfs de 100 meter hoge torenspits is bezweken en het dak is zo goed als compleet verwoest.

Al snel kwam het nieuws dat de kathedraal herbouwd zou worden. Die restauratie zou honderden miljoenen gaan kosten. Meteen werd er een geldinzamelingsactie aangekondigd door de Franse instelling Fondation du patrimoine.

Ook Tim Cook heeft laten weten via Twitter diepbedroefd te zijn voor het Franse volk en voor al degene voor wie de Notre Dame een symbool van hoop is. Hij is blij dat iedereen veilig is en laat weten dat Apple een financiële bijdrage zal leveren aan de wederopbouw van de Notre Dame. Zodat het waardevolle erfgoed voor de toekomstige generaties hersteld kan worden.

Ondertussen is er al meer dan een half miljard gedoneerd voor de renovatie. Hoeveel exact Apple zal doneren is nog niet bekend.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer