Appleweetjes

Met Sidecar gebruik je straks je iPad als extern display voor je Mac

Volgens de nieuwste geruchten werkt Apple aan een oplossing om onder macOS 10.15 elk venster van eender welke applicatie naar een extern display te kunnen sturen. Het extern display kan hiervoor zelfs een iPad zijn dat op hetzelfde netwerk is aangesloten.

De nieuwe functie dat ingebouwd zit in macOS 10.15 krijgt de interne codenaam ‘Sidecar’. Deze functie is toegankelijk via een menu dat wordt geopend door over de groene ‘maximaliseren’ knop in een applicatie te bewegen. Dankzij het menu kan je de applicatie maximaliseren, vensters uitlijnen of de applicatie weergeven op een extern scherm dat zelfs een iPad mag zijn.

iPad gebruikers kunnen zelfs de Apple Pencil gebruiken op hun iPad wanneer deze als extern scherm wordt gebruikt. Dit creëert nieuwe mogelijkheden voor applicaties. Zo kan de iPad als een tekentablet worden gebruikt.

Apple zou ook nog werken aan de mogelijkheid om vensters vast te zetten aan één kant van het scherm zoals nu al in Microsoft Windows mogelijk is.

Het is nog even wachten voordat we alle mogelijkheden van macOS 10.15 kennen. Apple zal hoogstwaarschijnlijk hun nieuwste besturingssysteem voor de Mac tijdens de WWDC 2019 op 3 juni aan het publiek voorstellen.

Er bestaan al diverse applicaties om je iPad als extern display te gebruiken. Maar met macOS 10.15 zal je geen extra programma hiervoor nog nodig hebben.

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer