Appleweetjes

Onderzoek naar walvishaaien onder de aandacht door nieuwe ‘Shot on iPhone XS’ video

Geregeld post Apple een nieuwe video op zijn YouTube kanaal dat volledig is gecreëerd dankzij de iPhone XS. Onlangs was er nog de video die de groeiende belangstelling voor het surfen op Cuba beschreef. Deze keer is het de beurt aan de walvishaaien in de Malediven.

Wat in feite een wetenschappelijk expeditie van maar drie maanden in 2006 moest zijn is ondertussen uitgegroeid tot het bekende Maldives Whale Shark Research Programma. Dat is een vrijwillige organisatie die zich inzet voor het onderzoek en het behoud van de walvishaaien rondom de Malediven.

De Malediven is de plek om walvishaaien te spotten. Op het beschermd gebied Maamigili komen ze samen om zich in het ondiepe water op te warmen voordat ze op zoek gaan naar voedsel.

De video bevat diverse onderwateropnames van walvishaaien en de onderzoekers die hen bestuderen.

Als externe hulpmiddelen om deze video vast te creëren werd er gebruik gemaakt van de Freefly Movi Cinema Robot stabilisator en een waterdichte behuizing van AxisGO aangesloten op het rig-systeem van BeastGrip. Als softwaretool werd gebruik gemaakt van de FILMic Pro app.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer