Appleweetjes

Start je auto moeilijker sinds je de iPad Pro met de Apple Pencil gebruikt?

Het klinkt misschien een beetje vreemd maar Apple vind het nochtans nodig om iedereen hiervoor te waarschuwen. Wanneer je een Apple Pencil van de tweede generatie oplaadt met een iPad Pro dan kan er een signaalstoring optreden bij contactloze autosleutels.

Uiteraard gaat dit over bijzonder kleine afstanden maar het kan wel eens gebeuren dat je de iPad Pro en de Apple Pencil in dezelfde aktetas bewaart als je autosleutel. Door de interferentie die hierbij optreedt zal de auto moeilijker ontgrendelen of zelfs helemaal niet starten.

Wanneer de Apple Pencil niet wordt opgeladen via de iPad Pro dan is er niets aan de hand. Blijkbaar hebben toch voldoende mensen problemen gehad met het starten van hun wagen waardoor Apple het probleem nu meedeelt op hun support pagina.

“Als u de Apple Pencil (2e generatie) oplaadt met uw iPad Pro en de transpondersleutel van uw auto in de buurt ligt, kan een signaalstoring er toe leiden dat u uw auto mogelijk niet kunt openen met de transpondersleutel. Als dit gebeurt, kunt u de iPad Pro uit de buurt van de transpondersleutel leggen of de Apple Pencil uit de iPad Pro halen en op een andere plek bewaren. Wanneer de Apple Pencil klaar is met opladen, stopt de signaalstoring.”

Een gewaarschuwd mens telt voor twee…

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer