Appleweetjes

Binnenkort kan je nog beter je Apple producten terugvinden

Apple werkt aan een nieuwe app die ‘Zoek mijn Vrienden‘ en ‘Zoek mijn iPhone‘ gaat samenvoegen. De nieuwe app is ontwikkeld als een Marsepein app waardoor de app zowel op iOS als op macOS zal werken.

De app zou als codenaam ‘GreenTorch’ hebben gekregen dat heeft 9to5Mac vernomen via enkele mensen die bekend zijn met de ontwikkeling hiervan. De nieuwe app zal dezelfde kenmerken van de tweede bestaande applicaties. Echter zullen de mogelijkheden wat verbetert zijn om apparaten trachten te volgen wanneer deze niet zijn verbonden met wifi of een mobiele netwerk.

Apple zou ook nog werken aan een Bluetooth tracker dat je aan andere spullen kan bevestigen. Deze tracker wordt gekoppeld met je iCloud account en gebruikers kunnen meldingen ontvangen wanneer de tracker te ver verwijdert is van bijvoorbeeld de iPhone. Uiteraard kan de locatie van de tracker worden gedeeld met vrienden of familie. Wanneer de tracker in de verloren modus wordt geplaatst kan een vinder jouw contactgegevens uitlezen met zijn Apple apparaat.

Apple zou gebruik maken van de enorme hoeveelheid actieve Apple apparaten om een soort van eigen netwerk te creëren dat gebruikers gaat helpen om hun verloren voorwerpen terug te vinden. Wanneer de nieuwe app of de tracker beschikbaar gaat worden is niet geweten. Vermoedelijk zal dit allemaal een onderdeel gaan worden van macOS 10.15 en iOS 13.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer