Appleweetjes

Met macOS 10.15 ontgrendel je alles met je Apple Watch

Sinds macOS Sierra heb je de mogelijkheid om je Mac te ontgrendelen met je Apple Watch. Door de toegangscode en de draagdetectie op de Apple Watch is dit in feite een vervanging voor het wachtwoord van je Mac. Maar vanaf macOS 10.15 gaat Apple deze functie verder uitbreiden. Je zou dus dankzij macOS 10.15 en de Apple Watch meer kunnen doen dan enkel je Mac te ontgrendelen.

Wat precies de nieuwe mogelijkheden van het ontgrendelen via de Apple Watch gaat zijn is niet bekend. Vermoedelijk zal je aankopen via de iTunes Store, App Store en iBooks Store op deze manier kunnen goedkeuren als ook items ontgrendelen waarbij je Mac gebruikers wachtwoord is vereist.

Apple zou eventueel een nieuw gebruikersinterface op de Apple Watch creëren om deze items op je Mac te ontgrendelen. Met misschien een tik op het Apple Watch scherm ontgrendel je het item op je Mac zonder je wachtwoord in te voeren.

Het is nog even wachten voordat we alle mogelijkheden van macOS 10.15 kennen. Apple zal hoogstwaarschijnlijk hun nieuwste besturingssysteem voor de Mac tijdens de WWDC 2019 op 3 juni aan het publiek voorstellen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer