Appleweetjes

Opvouwbaar scherm Samsung Galaxy Fold lijkt behoorlijk fragiel te zijn

We hadden ons vermoeden al een beetje maar in de praktijk blijkt het nog eens waar te zijn. Vier Amerikaanse reviewers kregen afgelopen maandag een Samsung Galaxy Fold in hun handen. Maar in minder dan 48 uur bleken de toestellen allemaal defect te zijn geraakt.

Bij twee toestellen hebben de reviewers een plastiek laag over het scherm verwijderd. Ze waren in de veronderstelling dat dit een soort van beschermfolie was om het toestel tijdens het transport te beschermen. Maar niets is minder waar zo blijkt.

Het scherm blijkt daarbij nog eens behoorlijk fragiel te zijn. Een reviewer raakte de bovenkant van het scherm met zijn nagel wat resulteerde in een permanente schermschade.

Een andere reviewer merkte een oneffenheid in de vouw van het scherm. Het was duidelijk voelbaar maar het veroorzaakte ook nog eens een verstoring op het scherm.

Ondertussen hebben de reviewers nieuwe exemplaren gekregen van Samsung. Samsung liet ook nog eens weten dat ze elk defect exemplaar gaan onderzoeken. De Samsung Galaxy Fold is vanaf 3 mei officieel te koop in België en Nederland voor de prijs van maar liefst 2020 euro.

Apple is ook bezig met flexibele schermen. Dat kunnen we concluderen uit een patent dat Apple heeft ingediend in verband met zulke schermen. Het patent getiteld ‘Elektronische apparaten met flexibele schermen‘ legt uit dat smartphone schermen gevoelig kunnen zijn voor beschadiging bij buiging met lage temperaturen. In het patent worden diverse methodes beschreven om dit probleem te verhelpen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer