Appleweetjes

Waar kan je Apple Pay gebruiken?

We zijn het al een tijdje gewoon, althans de Belgen onder ons. Nederlanders moeten jammer genoeg nog even wachten. Maar met Apple Pay is betalen in winkels, restaurants, taxi’s, automaten,… nog nooit zo eenvoudig.

Maar waar kan je nu allemaal betalen met Apple Pay? Op de pagina over het gebruik van Apple Pay in België staan momenteel 26 grote handelaars. Maar in werkelijkheid kan je zo goed als overal betalen met Apple Pay tot zelfs in de openbare toiletten van 2theloo.

De enigste voorwaarde is dat de betaalterminal van de handelaar contactloos betalen ondersteunt. Wanneer zo’n betaalterminal dit ondersteunt kan je dit meestal herkennen aan het symbool met zo’n vier radiogolfjes.

Vanaf dan is betalen met Apple Pay kinderspel. Het maakt niet uit of je voor een groot of klein bedrag betaalt. Wist je dat zelfs geen internet verbinding nodig hebt tijdens een transactie? Je kan zelfs betalen met je Apple Watch terwijl je je iPhone niet bij je hebt.

Eigenlijk kan je dus zo goed als overal betalen met Apple Pay. Maar wens je toch meer zekerheid over de betalingsmogelijkheden van een winkel vooraleer je vertrekt dan komt de Apple Kaarten app goed van pas. Je kan daarmee opzoeken of een handelaar Apple Pay ondersteunt of niet. Deze informatie is namelijk terug te vinden bij de gedetailleerde informatie over die handelaar.

Sinds eind 2018 is Apple Pay beschikbaar in België. Voorlopig doen er nog maar enkele banken mee. Klanten van Monese, BNP Paribas Fortis of de dochterbanken hiervan zoals Hello Bank! en Fintro kunnen er al volop van genieten. Binnenkort kunnen klanten van bunq, Buy Way, N26 en Revolut deze betaaldienst van Apple ook activeren.

Opvallend is wel dat grote banken nog steeds niet mee aan boord gaan. Veel banken hebben immers geïnvesteerd in de Payconiq by Bancontact app. Dankzij die app kunnen de banken alles in eigen beheer houden. Maar het succes dat BNP Paribas Fortis samen met zijn dochterbanken heeft behaald sinds de lancering van Apple Pay bewijst dat klanten eerder gebruiksgemak prefereren.

Wist je dat je ook je Apple Pay transacties kan bekijken? Lees hier meer over op onze pagina: Bekijk je Apple Pay transacties. Of is je Apple Pay apparaat gestolen? Hier leggen we je stap voor stap uit wat te doen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer