Appleweetjes

Meer en meer iOS functies komen naar macOS 10.15

Blijkbaar zal macOS 10.15 toch wel een grote update worden met tal van nieuwe functies. Eerder was al bekend dat je met macOS 10.15 en een Apple Watch meer zou kunnen doen dan enkel je Mac te ontgrendelen. Ook krijgt deze nieuwe macOS versie losse applicaties voor voor Muziek, Podcast en Boeken en wordt op die manier iTunes wat opgesplitst. macOS 10.15 zou beter overweg kunnen met externe schermen. Je zou elk venster van eender welke applicatie naar een extern display te kunnen sturen. Het extern display kan hiervoor zelfs een iPad zijn dat op hetzelfde netwerk is aangesloten.

Maar daar blijft het niet bij. Volgens nieuwe geruchten zou Apple enkele iOS functies naar macOS 10.15 brengen zoals Schermtijd, Siri Opdrachten en visuele effecten bij iMessage. Het lijkt er dus meer en meer op dat iOS en macOS dichter bij elkander komen.

Dankzij Schermtijd krijg je een beter inzicht in de tijd die je spendeert met je Apple apparaten. Je kan eventueel bepaalde applicaties blokkeren wanneer je hier teveel tijd aan spendeert. Met Siri opdrachten en de losstaande Opdrachten app kan je allerlei acties automatiseren. Deze opdrachten kan je mits een Siri opdracht commando laten uitvoeren. Een veelgehoorde klacht is dat je jammer genoeg op de Mac niet de visuele effecten van iMessage kan bekijken. Maar met macOS 10.15 zou dit probleem volledig opgelost moeten zijn.

Al deze veranderingen om iOS en macOS dichter bij elkander te laten komen heeft te maken met het Marzipan plan van Apple. Hiermee zullen apps eenvoudiger uitwisselbaar zijn tussen iOS en macOS. iOS ontwikkelaars kunnen op een eenvoudige manier hun applicaties laten werken op macOS. Apple neemt al duidelijk de eerste stappen om hun apps op beide platformen te laten werken. Zo zijn er al diverse apps zoals Woning & Aandelen overgezet naar macOS.

Het is nog even wachten voordat we alle mogelijkheden van macOS 10.15 kennen. Apple zal hun nieuwste besturingssysteem voor de Mac tijdens de WWDC 2019 op 3 juni aan het publiek voorstellen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer