Appleweetjes

Siri wordt met iOS 13 een pak nuttiger

De komende Worldwide Developer Conference 2019 dat van start gaat op 3 juni ziet er veelbelovend uit. Ontwikkelaars zullen diverse nieuwe mogelijkheden krijgen waar sommigen al een tijdje op zitten te wachten.

Siri wordt slimmer

Zo kunnen ontwikkelaars met iOS 13 hun apps ontwikkelen zodat deze enkele taken in samenwerking met Siri kunnen uitvoeren. Zo zou een app met Siri eventueel extra media kunnen afspelen, zoeken of eventueel bellen naar een bepaalde dienst. Andere taken dat tot de mogelijkheden behoren zijn bijvoorbeeld het bestellen van tickets, het plannen van een trip, luchthaven informatie,…

Apple zet in op Augmented Reality

Niet enkel Siri krijgt een verbetering in iOS 13. Augmented Reality zou dit jaar een serieuze verbetering krijgen. Apple heeft voor ontwikkelaars een compleet nieuw framework ter beschikking. Ontwikkelaars kunnen hiermee op een visuele manier hun app ontwerpen. Het framework heeft zelfs de mogelijkheid om menselijke poses te herkennen. Ondersteuning voor gamecontrollers met een touchpad en stereo Augmented Reality headsets is ingebouwd.

Volgens de nieuwste geruchten zijn er nog andere leuke zaken waar ontwikkelaars toegang tot gaan krijgen. Zo krijgen ze meer controle over de Taptic Engine om de feedback trillingen bij een game realistischer te maken.

Apple gaat NFC functies uitbreiden

Ook voor de NFC (Near Field Communication) chip zullen er grote veranderingen komen. Deze chip is een draadloze manier om informatie uit te wisselen binnen een straal van 10 centimeter. De chip wordt momenteel gebruikt voor bijvoorbeeld Apple Pay. Binnenkort zullen ontwikkelaars in staat zijn om de NFC chip te gebruiken om tags van ISO7816, FeliCa of MiFare in te lezen.

Marzipan kinderlijk eenvoudig

Voor Mac gebruikers is er goed nieuws. Dankzij Marzipan in macOS 10.15 kunnen ontwikkelaars hun iOS app eenvoudig op macOS laten werken. iOS ontwikkelaars hoeven enkel maar een selectievakje in te schakelen bij eenvoudige apps om hun app ook werkend onder macOS te krijgen. Zo zullen er binnenkort tal van iOS apps vlekkeloos werken op macOS.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer