Appleweetjes

Samsung stelt lancering Galaxy Fold uit

Samsung had het liever anders gezien. Maar door de slechte reviews over het fragiele scherm bij de Samsung Galaxy Fold is de fabrikant genoodzaakt om de release uit te stellen voor onbepaalde duur. Binnen enkele weken zal Samsung een nieuwe lanceerdatum bekend maken.

Oorspronkelijk ging het toestel op 26 april op de Amerikaanse markt verschijnen. Een week later zou deze in de Belgische en Nederlandse winkelrekken verschijnen voor de prijs van maar liefst 2020 euro. Maar dat zal nu niet gebeuren. Afgelopen week kregen enkele reviewers het toestel in handen en al snel bleek dat er diverse problemen met het toestel waren en dan vooral met het scherm.

Een deel van de schermproblemen is mogelijk veroorzaakt door krachten die op het scharniermechanisme komt te staan wanneer het toestel wordt open- en dichtgeklapt. Sommige reviewers verwijderde ook nog de folie op het scherm omdat ze vermoedde dat dit een soort van beschermfolie was. Echter het verwijderen van deze folie resulteerde meteen in een defect. Ook blijkt het mogelijk te zijn dat stof en andere deeltjes zich heel snel onder deze folie bevestigen wat uiteraard niet de bedoeling kan zijn.

Samsung liet al weten dat het scherm alleszins versterkt moet worden. Ook in de handleiding zal er meer aandacht besteedt worden aan hoe men exact met het scherm moet omgaan.

Het is niet de eerste keer dat Samsung problemen heeft met een smartphone. De fabrikant staat erom bekend om maar al te graag een toestel snel op de markt te brengen. Zo had het in 2016 problemen met de Galaxy Note 7. Dat toestel kon door problemen met de batterij in brand vliegen. Uiteindelijk was Samsung genoodzaakt om deze uit de handel te nemen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer