Appleweetjes

Krijgt de iPad muisondersteuning in iOS 13?

iPads zijn krachtige apparaten geworden. Apple zegt al langer dat de iPad de laptop van de toekomst is. Toch zijn er nog enkele verbeteringen nodig aan iOS vooraleer de iPad echt als vervanger van de laptop kan gebruikt worden.

Apple beseft dit zelf ook wel en sleutelt verder aan iOS 13 om het allemaal wat aantrekkelijker te maken. Zo krijgt de iPad met iOS 13 een opgefrist beginscherm. Als je nu kijkt naar de nieuwe iPads dan zal je merken dat het beginscherm niet optimaal benut wordt dus dit is een aangename verbetering. Er wordt ook gewerkt aan een functie zodat je meerdere pagina’s van één app kan openen. Net zoals je bijvoorbeeld nu al doet in Safari.

Maar volgens Federico Viticci werkt Apple daarnaast aan de mogelijkheid om een muis te gebruiken met de iPad als onderdeel van de toegankelijkheidsfuncties. Ook ontwikkelaar Steve Troughton-Smith bevestigt dit gerucht dat Apple hieraan werkt.

De muisaanwijzer op de iPad zal niet exact hetzelfde werken zoals we nu kennen op een computer. De aanwijzer gaat geen pijlvorm kennen maar zou eerder op een aanraakpunt met een cirkel lijken. Op die manier wenst Apple nog steeds te benadrukken dat de iPad vooral met vingers wordt bediend.

Het is nog even wachten voordat we alle mogelijkheden van iOS 13 kennen. Apple zal iOS 13 tijdens de WWDC 2019 op 3 juni aan het publiek voorstellen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer