Appleweetjes

VTM lanceert nieuwe streamingdienst VTM GO

Medialaan heeft de app van VTM Go gelanceerd. Het is een nieuwe streamingdienst waarmee je programma’s live of uitgesteld kan bekijken. Het platform is gratis te gebruiken maar bevat wel gepersonaliseerde advertenties.

De app heeft een interface dat sterk lijkt op Netflix. Hierdoor kan je als gebruiker meteen aan de slag. Aan de hand van je Medialaan profiel worden er zelfs programma’s aan je voorgesteld. Deze app zal in de toekomst de gratis versie van Stievie gaan vervangen. De premium versie van Stievie blijft nog wel bestaan.

Naast de app kunnen gebruikers ook gebruiken maken van de website vtmgo.be. Het gratis platform bevat bijna 300 verschillende programma’s. Allemaal afkomstig van de commerciële zenders VTM, Q2 en Caz. Als preview kan je nu al het tweede seizoen van The Team bekijken.

Eerder deze maand ging het nieuwe platform van start als beta test. Jammer genoeg is er niet veel aan de app verandert. Er zijn in totaal 2 updates geweest die de meeste problemen nog niet hebben opgelost. Zo is de kwaliteit van de programma’s nog niet in 4K en kan je de stijl van de ondertiteling niet wijzigen. Ook AirPlay ontbreekt nog steeds. Wel is er ondersteuning voor Chromecast ingebouwd. Ondersteuning voor AirPlay is echter wel beloofd dus het is nog even wachten hierop.

De VTM app voor de Apple TV blijkt nog steeds de oude te zijn. Deze app bevat nog meer beperkingen dan de iOS app. Zo kan je zelfs geen favorieten toevoegen. Het is niet geweten of Medialaan plannen heeft om een nieuwe Apple TV app te lanceren.

[appstore id=”589370040″]

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer