Appleweetjes

Apple Kaarten krijgt nieuwe gedetailleerde kaarten voor Arizona, New Mexico en Nevada

Apple kondigde vorig jaar aan om compleet opnieuw te beginnen met Apple Kaarten. De fabrikant maakt nu nieuwe kaarten uitsluitend op basis van zijn eigen data. Momenteel maakt Apple gebruik van diverse bronnen, waaronder TomTom, OpenStreetMap en nog andere aanbieders. Dat moest voor Apple veranderen indien ze Apple Kaarten naar een hoger niveau wilden brengen.

Meer details en correcte gegevens was de doelstelling voor Apple. Daarom gingen er diverse voertuigen uitgerust met geavanceerd apparatuur zoals de LiDAR de straat op. Eigenlijk rijden dergelijke voertuigen van Apple al rond sinds begin 2015.

De lancering van deze nieuwe Apple Kaarten ging van start met iOS 12. De Amerikaanse staat San Francisco kreeg de primeur. Het uiterlijk van de nieuwe Kaarten app is grotendeels gelijk gebleven. Echter wanneer je inzoomt zal je merken dat er veel meer details aanwezig zijn. Zo kan je duidelijker het gras, de bomen, sportvelden en bijvoorbeeld parkeerplaatsen herkennen. Apple belooft ook dat de zoekresultaten relevanter worden.

Na verloop van tijd werden nieuwe gedetailleerde kaarten toegevoegd voor Hawaï en Zuid-Californië. Deze uitbreiding krijgt nu navolging want ook Arizona, Nieuw Mexico inclusief de stad Las Vegas zijn vandaag de dag aan de beurt. Wanneer je deze kaarten nu bekijkt zal je veel meer details kunnen waarnemen als voorheen.

Het zal nog eventjes duren vooraleer we de voertuigen van Apple in België en Nederland zullen waarnemen. Momenteel heeft Apple nog maar enkele Europese landen bezocht zoals: Ierland, Spanje, Het Verenigd Koninkrijk, Italië, San Marino, Malta & Portugal.

Wens je meer informatie over waar en wanneer de voertuigen van Apple rondrijden? Dan kan je op deze pagina terecht.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer