Appleweetjes

Apple roept reisstekker terug

Apple is gestart met een terugroepactie voor een stekker die specifiek in Hong Kong, Singapore en het Verenigd Koninkrijk gebruikt wordt. In zeer zeldzame gevallen kan de adapter breken en is er een risico op een elektrische schok wanneer deze wordt aangeraakt. Apple is op dit moment op de hoogte van zes incidenten.

Daarom heeft de fabrikant besloten om de adapter gratis om te ruilen. De specifieke adapter werd geleverd tussen 2003 en 2010 bij Mac computers en bij bepaalde iOS toestellen. Ook was de specifieke adapter een onderdeel van de Apple Internationale reisstekker set. Heb je dus zo’n setje in het verleden gekocht dan is het absoluut aan te raden om te controleren of je zo’n gevaarlijke stekker in je bezit hebt.

De getroffen stekkers zijn te herkennen aan het feit dat ze volledig wit zijn zonder tekst aan de binnenkant. De nieuwe versie zonder problemen heeft een grijze binnenkant en bevat tekst met het nodige EU-keurmerk. Onderstaande afbeelding maakt duidelijk hoe je de stekker kan herkennen.

Ben je in het bezit van zo’n gevaarlijke stekker dan kan je deze kosteloos bij Apple omruilen bij de Apple Store of een erkende Apple Reseller. Meer informatie kan je op deze pagina vinden.

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer