Appleweetjes

De iPhone XR doet het best goed

Volgens het onderzoeksbureau CIRP blijft de iPhone XR de Amerikaanse iPhone verkoop domineren. Van alle Amerikaanse iPhone verkopen tijdens de eerste drie maanden van dit jaar was de iPhone XR goed voor 38% van de verkoopcijfers. Op de tweede plaats staat de iPhone XS Max met ongeveer 13,5% van de omzet van Apple. De iPhone XS is goed voor ongeveer 7,5%.

De nieuwste iPhones hebben in het laatste kwartaal samen een aandeel van 59 procent van alle verkopen van de iPhone modellen in Amerika. Het blijkt dus dat de iPhone XR nog steeds goed verkoopt. Eerder moest Tim Cook zich nog verdedigen dat de iPhone XR helemaal geen flop was nadat Apple de verwachte verkoopcijfers had aangepast.

Het onderzoeksbureau CIRP heeft geen schatting van het aantal verkochte toestellen. Het heeft enkel maar de percentage van elk type iPhone. Sommige onderzoekers durven echter te stellen dat Apple in het afgelopen kwartaal tussen de 37 en 42 miljoen iPhones heeft verkocht. Dat is wel een pak minder dan in het eerste kwartaal van 2018 toen Apple nog zo’n 52,2 miljoen toestellen wist te verkopen.

Er is ook nog goed nieuws voor de iCloud. Deze dienst is populair geworden bij de Amerikaanse iPhone gebruiker. Maar liefst de helft van de Amerikaanse iPhone gebruiker betaalt extra voor deze dienst.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer