Appleweetjes

Ontwerpteam van Jony Ive’s verliest drie designers

Het ontwerpteam van Apple dat onder leiding staat van Jony Ive’s gaat een aantal wijzigingen tegemoet. Volgens The Wall Street Journal zullen er drie top designers het team verlaten.

Rico Zorkendorfer en Daniele De Iuliis zijn in totaal 35 jaar actief geweest bij Apple. Onlangs hebben ze beide besloten om het bedrijf te verlaten. Julian Hönig zit zo’n 10 jaar in het ontwerpteam en is ook van plan om de komende maanden het ontwerpteam te verlaten.

Zorkendorfer liet weten dat hij graag een pauze wenst te nemen in zijn professionele carrière om meer tijd met zijn gezin door te brengen. De andere twee wensten geen commentaar te geven op hun vertrek.

De laatste jaren zijn er al wel een paar veranderingen in het ontwerpteam van Jony Ive’s gebeurd. Zo verliet verliet Christopher Stringer in 2017 het bedrijf na 21 jaar. Stringer werkte mee aan het design van de Mac, iPhone en iPad. Ook Daniel Coster verliet het ontwerpteam in 2016 om aan de slag te gaan bij GoPro

Het ontwerpteam van Apple stond eerder bekend als een team met een hechte band. Maar dat lijkt de laatste jaren wat verandert te zijn.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer